CRX Club Holland

Na enige tijd als vriendenclub te hebben bestaan, werd CRX Club Holland op 27 februari 1993 officieel als club in het verenigingsregister van de KvK ingeschreven. Hierdoor ontstond de eerste en enige Honda CRX Club in Nederland. Het streven van deze club is het bevorderen van het contact tussen eigenaars en berijders van de CRX, door middel van activiteiten in de vorm van meetings, evenementen, excursies en contacten met de buitenlandse CRX clubs. CRX Club Holland onderscheidt zich van andere autoclubs door een dynamische, goed gestructureerde organisatie en een minstens even enthousiast ledenbestand dat vanaf 1993 snel groeide, binnen 3,5 jaar werd een ledenaantal van 500 bereikt! Een paar jaar later liep dat aantal tegen de 800 aan. Vele positieve ervaringen deed HONDA Nederland besluiten als hoofdsponsor op te willen treden tijdens de circuitdag van 1996 in Assen. Daarnaast werd de club ondersteund door diverse Honda dealers en andere bedrijven. CRX Club Holland gaf 4x per jaar het CRX Club Holland Magazine uit. Een gemiddeld 32 pagina’s dik full-color magazine op A4 formaat. Hierin stond veel informatie over de komende clubactiviteiten en de laatste nieuwtjes over de Honda CRX. Tevens werd in het magazine aan leden en bedrijven de kans geboden particuliere en commerciĆ«le advertenties te plaatsen, mits deze betrekking hebben op de Honda CRX. Het bezit van de CRX Clubpas levert de leden bij steeds meer bedrijven een aardige korting op het aankoopbedrag op, die zelfs tot maar liefst 40% kan oplopen.

Ook het afsluiten van een voordelige autoverzekering is voor leden mogelijk http://www.BCverburg.nl

Vandaag de dag is alles veranderd, veel informatie over de CRX is uiteraard op internet te vinden. Jaren terug was dat niet mogelijk, er was bijna geen lid die internet had. En hadden ze het wel, dan was het nog via de telefoonlijn waarbij iedere tik een kostbare tik was.

Sinds 2007 zijn we gestopt met het magazine, financieel helaas niet meer haalbaar met het aantal leden wat de club op dit moment heeft. Veel informatie e.d. is tegenwoordig op internet te vinden. Welk persoon heeft tegenwoordig geen internet? Een kleine club heeft nu eenmaal minder inkomsten.

De CRXrijders zijn over het algemeen een stuk jonger vergeleken tien jaar terug. Een CRX is immers betaalbaar voor iedereen, dat was toen niet zo.

CRX Club Holland is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. In sommige opzichten ben je met de tijd meegegaan, in andere opzichten moet je dat juist niet doen. De CRX…..het blijft immers het sportieve Honda’tje van eind vorige eeuw waar heel veel mensen een goede herinneringen aan hebben.

Het was 1997 toen de laatste CRX van de band rolde….lang geleden dus, toch blijft de CRX inmens populair…..toch zal roest vaak de hoofdrol spelen in het voortbestaan van de CRX.

Sinds 2010 is er een opvolger van de CRX op de markt gekomen….en nog wel een hybride. Hoewel het niet direct een CRX is….wordt hij absoluut gezien als de opvolger van de meestverkochte CRX…type 2. We heten de CR-Z dan ook van harte welkom en natuurlijk is ze van harte welkom bij CRX Club Holland

Opgericht in 1993