Magazine

magazineAl bijna zolang de CRX Club bestaat is er ook een magazine. In het begin van het ontstaan was deze ongeveer 24 pagina’s dik en in A5 formaat. Enkele jaren later is deze 48 pagina’s dik geworden. Waar toen nog zwart/wit foto’s zaten, kwamen toen prachtige kleuren foto’s. Al met al is zowel de voorkant als de inhoud geheel met de tijd meegegaan. In vergelijking met andere clubs ver voor zijn tijd uit. Vanaf 1999 is het helemaal om van te smullen, het magazine is van A5 naar A4 formaat gegaan en volledig in kleur. Maar wel dunner omdat het blad groter is en dus kan er meer op een pagina. Nu totaal ongeveer 36 pagina’s, soms dus 36 en een andere keer bijvoorbeeld 32. Afhankelijk van de ingezonden stukken.

Al met al nu een echt professioneel magazine dat gerust tussen al die andere autobladen in een boekhandel had kunnen liggen. Een magazine wat bij een club als CRX Club Holland hoort.

Thuis wordt het gehele magazine in elkaar gezet met behulp van natuurlijk een computer, die in deze tijd bij een redaktie zeker niet kan en mag ontbreken. Daar wordt alles keurig ingedeeld en verwerkt en dat eindigt als een prachtig exemplaar. Als dit alles klaar is wordt het document (magazine) op een Cd-rom geplaatst om vervolgens te worden opgestuurd naar de drukker. Die gaat er voor zorgen dat het keurig op papier komt te staan en daarna zal alles gesneden, geniet en verstuurd worden.

Het magazine verschijnt vier keer per jaar. Menig lid zit met smart te wachten wanneer het magazine weer in de bus komt vallen. Iedere keer weer nieuwe verhalen, foto’s en verdere interessante informatie en onderwerpen.

Maar wat staat er nu in zo’n magazine zullen jullie denken. De meest voorkomende rubrieken en dergelijke zijn: woord van de redaktie en woord van de voorzitter, verhalen en foto’s over de laatst meegemaakte meetings, verhalen over rijders en hun eigen CRX (ook weer met foto), verhalen over wat CRX rijders hebben meegemaakt of omgebouwd hebben aan hun CRX, te koop / gevraagd, een overzicht van bedrijven waar leden kortingen krijgen op vertoon van hun ledenpasje, technisch bekeken, kortom een magazine boordevol interessante onderwerpen voor de ware liefhebber van een CRX.

Zeer zeker de moeite waard om eens zo’n magazine voor je neus te hebben, pas dan weet je wat bedoeld wordt met HET magazine van CRX Club Holland.

Helaas kwam eind 2006 het laatste magazine. Reden daarvan is vrij simpel, hoe minder leden je hebt des te duurder is een magazine. Bovendien is het zo als je minder leden hebt dat je dan ook minder ingezonden stukken ontvangt. Al met al natuurlijk jammer dat het magazine niet meer te bekostigen is. CRX Club Holland is overgestapt naar een nieuwsbrief, daarin kunnen ook verhalen en eventueel foto’s worden geplaatst, zij het alleen in zwart/wit. Toch zal het magazine bij velen in gedachten blijven. Wie weet komt het toch nog eens terug.

Groetjes van de redaktie (Peter Wrekenhorst)

 

Opgericht in 1993