Ledenbestand

In het eerste jaar (1993) liep na een tv-optreden van de CRX Club Holland bij Hennie Huisman het ledenaantal snel op: na 1,5 jaar passeerde men reeds de 200 leden. Mede door deelname van de club aan o.a. merkenclub weekends, de Speed & Design beurs en het internationale CRX Treffen op de Nürnburgring in Duitsland ontstond een explosieve groei van het aantal leden in de eerste twee jaar. In augustus 1996 werd het 500-ste lid ingeschreven ten tijde van de grote zomermeeting bij Honda-dealer Welman in Heerhugowaard. Nog geen twee jaar later zijn we verder gegroeid tot een club met een ledenbestand die schommelt tussen de500 en 750 leden. (Dit omdat het voornamelijk jonge mensen zijn die een CRX besturen en na een aantal jaren toch over stappen op een gezinsauto). Hoewel de leden van de CRX Club Holland soms een zeer uiteenlopende achtergrond hebben, zijn er zeker overeenkomsten te noteren:

  • De jonge leeftijd van de bezitters van de CRX
  • De meeste leden hebben geen of nauwelijks vaste financiële verplichtingen (hypotheek, e.d.)

Meestal wordt er door de leden een CRX aangeschaft na andere sportieve auto’s gereden te hebben, en ook zij zijn tot de conclusie gekomen zijn dat de CRX toch met kop en schouders boven alle andere merken uitsteekt!

Dit tot ongeveer 2004. De jaren daarna zou het met de CRX anders gaan. De CRX bleef weliswaar populair maar niet iedereen hield de CRX heel of roestvrij. Bovendien kwamen er veel meer Honda clubs of deed men de CRX aan de kant vanwege gezinsuitbreiding. Het ledenaantal zakte net zo snel als dat het toen ging stijgen. In het jaar 2006 hadden we nog slechts 70 leden over. Eind 2008 zitten we op ongeveer 35 leden.
In 2010 is de CR-Z op de markt gekomen, een beetje de opvolger van de CRX, maar met uiteraard moderne snufjes. We hoopten op vele nieuwe leden, maar helaas werd de CR-Z in Nederland niet echt verkocht.

Het ledenaantal is dus blijven dalen en dalen en kunnen we alleen nog maar terug denken aan een prachtige periode die de club heeft gehad. Maar wie weet komt dat ooit nog terug als menig CRX toch uit de garage wordt gehaald, want een zeldzame hobby wil je toch graag delen en laten zien met andere liefhebbers van….. de CRX.

Opgericht in 1993